Anette Thiesen

Anette Thiesen

Lidt om mig / Photo By A. Thiesen

Jeg er uddannet Spec. Pæd. for døve og hørehæmmede børn og unge. (min primær uddannelse) Og har arbejdet som sådan i mange år. Sideløbende har jeg fotograferet – Jeg er det man kalder AU. Fotograf og har fotograferet i 46 år.
Jeg har altid været den der havde kameraet med når der var fest i familien eller hos vennerne. Senere blev det til at jeg tog ud og fotograferede til Barnedåber, Konfirmationer, Bryllupper og runde fødselsdage og andre begivenheder og forskellige events i nærområdet – dette gjorde jeg i mange år. I dag har jeg droslet dette område ned pga. min sygdom – men en sygdom som sagtens kan forliges med at fotografere alt det jeg jeg har lyst og når jeg lyster.

Jeg vil gerne gennem mit kamera vise andre, hvordan jeg ser og oplever verden omkring mig. Jeg kan finde på de særeste ting og udføre de skøreste akrobatiske krumspring bare for at opnå lige netop det billede jeg har sat mig for. Af alle de events og begivenheder jeg har fotograferet – har jeg kun sjældent få negative tilbagemeldinger – og når de en sjælden gang er kommet – har jeg altid på rette vis – korrigeret og omhyggeligt rettet op på det igen.
Jeg nyder spec. naturen og dens mangfoldighed og hele dets rummelighed – jeg omfagner det i sin helhed så ofte som jeg har mulighed for det. Nyder at få “skudt” netop det foto som jeg går efter. Jeg er ikke en fastlåst fotograf – jeg er mangfoldig, kan og nyder at tage billeder af alt muligt forskelligt – hvad der lige falder mig ind. Som ovenstående også hentyder til – kan jeg også fastholde et spec. projekt og gå direkte efter et bestemt emne/ materiale.

Min Fotografiske uddannelse : (Min vej hertil … og frem)
(Fotografens læring og udvikling forsætter for altid – der er altid noget nyt at tilegne sig)
Jeg startede med at fotografere i år 1977 – i folkeskolens fotolære undervisning. (og slap det aldrig igen). Det var her jeg første gang havde et fotografiapparat (Minolta) i hånden og det var selvfølgelig analogisk. Og jeg elskede det fra dag et af. En meget dygtig fotolærer ved navn Finn Nielsen (for hvem jeg i dag kan takke for min lidenskablige foto passion) han lærte mig at håndtere kameraets mange muligheder og mørkekammerets magi når billederne (man forinden havde været ude at “skyde”) på magisk vis dukkede op i det 3. og sidste, men altafgørende fixer kar. Fotografen Hugo E. lærte mig også meget i tiden jeg var hos ham. Han gav mig bla. en uvurderlig indsigt i at tage ud med sit kamera og forevige vores samfund og verden generelt i billeder .
Jeg fik senere også selv, mit eget mørkekammer og det blev brugt flittigt i en årerække – indtil det en dag blev overflødigjort af nutiden pragtfulde digitale kamera.
Jeg har også gennem årene tillært mig færdigheder inden for fotograf området via et utal af kurser og egen erfaring i praksis og inden for området har jeg prøvet lidt af hvert undervejs. Alt sammen sammenholdt – har det givet mig alt hvad jeg evner i dag.

Mine fotografiske kompetencer:
– Grunden blev lagt : Finn Nielsen. (Fotolærer) – Folkeskolens 7 klasse
– Ungdomsgården: Udvidet fotolære.
– Praktik: Hugo E.
– Job/Hjælper hos: Hugo E. ca. halvandet år
– Kurser: Forskellige foto kurser over år : Grundteknisk kendskab til kameraet, Fotoets historie, Forståelse af blænde – lukketid – brændvidde, Kendskab og udbytte af kameraets funktioner, Fototeknik, Kend dit digitale kamera, Fotostudioets anvendelse, Pressefotografen på job, Portrætfotografering, Fotoets komposition, Fotografiske principper, Fotografiets muligheder, Nute art, mfl. ….
– Medio 80’erne – fungerende pædagog i ungdomsklub: underviste jeg bla. de unge i fotolære.
– 1 årig daghøjskole: Mediefag – Journalistik og fotograf.
– i en årrække eget studio.
– Freelance: På bestilling til forsk. events og selskabelige begivenheder.
– Nuværende fotografiske status: Hobby og en evigt trang til at forevige alt mit øje ser.

Anettes gallerier: