Udstillinger på kommunens plejehjem

Udstillinger på kommunens plejehjem

FotoGruppen MidtWest, Skjern (FGM) udstiller fotos på kommunens plejehjem.

2020 var et år med nedlukning og mange restriktioner, pga. Corona, så der måtte findes på alternative måder at holde gang i FGM.

Udover at lave aktiviteter, der kunne laves online, søgte vi forskellige fonde om støtte til udstillinger. Kulturelt Samråd i Ringkøbing-Skjern Kommune (RKSK) var en af dem, der bevilligede støtte. En kærkommen hjælp, til at dække nogle af udgifterne til de kommende udstillinger.

Vi forestiller os udstillinger i Biblioteker, Plejehjem, Borgerservice, Hospice og Kulturcentre, men udelukker ikke udstillinger andre steder. Der bliver løbende ind samlet billeder fra medlemmerne til klubbens billedbank, der nu indeholder 1400 meget forskellige fotografier.

Vi har tidligere haft besøg af et bestyrelsesmedlem i Selskabet for Dansk Fotografi. Han fortalte os, at han har leveret fotos til flere plejehjem i sin kommune og om, hvor positivt beboerne modtog billederne. Vores plan er i første omgang at lave udstillinger til plejehjemmene i RKSK. Pia Stryhn Enevoldsen, der er demens-koordinator i kommunen hjalp os i gang. Hun så nogle af vore billeder, og kom med gode råd.

4 grupper udvalgte billeder til de første 5 udstillinger med hver 25 billeder. Der er planlagt flere billedserier, som vi håber, at få økonomisk hjælp til, da der allerede nu er 8 plejehjem, som har henvendt sig. Der kommer sikkert flere. Hver serie hænger i ca. 3 måneder, før de udskiftes.

Der blev indkøbt rammer i størrelsen 40×60 cm, 125 fotos blev printet, monteret, og nummereret. Pia Stryhn Enevoldsen foreslog desuden, at der til hver udstilling blev lavet en bog med de 25 udvalgte billeder, hvad de forestillede og hvem fotografen var. Bøgerne har laminerede sider og spiralryg og tåler at blive brugt hyppigt.

De første 2 udstillinger er hængt op på Åstedparken i Borris, og Solhaven i Ringkøbing, og indenfor de næste par uger, vil der blive hængt op på Centerparken i Videbæk, og Vorgod Ældrecenter.

FGM ønsker med udstillinger i det offentlige rum, at bidrage til at øge livskvaliteten for beskueren.

Af: admin

Skriv et svar